A helyzet, amikor mindig mindenkinek igaza van, s te mindent tűrsz!

A konfliktus kerülő emberekről általában az a kép alakul ki, hogy:

-kedves

-nyugodt

-simulékony

-alázatos

De gondoltad, hogy ez mind csak álca? Álca azért, hogy elfedje önbizalom hiányát? Illetve az illetőnek nincs megfelelő stratégiai módszere a konfliktusok megoldására!

A konfliktus kerülésnek nagyon sok minden állhat a hátterében, a személyiség nagyon szerteágazó és nem is folynék bele elemzésekbe, viszont ami biztos: Minden Konfliktus Kerülő ember önbizalom hiányban szenved.

A konfliktusok a minden napjaink része az élet minden területén. A konfliktus lehet átmeneti lehet hosszú ideig tartó, s lehet állandósult! Tehát, igen erős belső energia szükséges ahhoz, hogy az ember kezelni tudja az ember!

A konfliktus helyzetek azok nem olyan rosszak, mint sokan gondolják! Minden konfliktus helyzet, amit megoldunk az emeli az önértékelést, illetve folyamatos gondolkodásra sarkal azaz formában tartja az embert!

A konfliktus kerülő ember lehet-e egyenrangú fél?

Sajnos NEM!

A konfliktus kerülő emberek sokszor a Báb Jancsi szerepet töltik, akit mindenki úgy mozgat, ahogy akar és úgy nyom el, ahogy akar!

Honnan tudod, hogy konfliktus kerülő vagy?

-félsz vállalni az igazadat és véleményedet

-emészted magadat

-belső vívódásaid nagyon erősek

-s azt is benyeled, amit érzel, hogy nem kéne

-az esetek nagy részében a csendet választod

A sok belső elfojtás sajnos egészség károsító is! Magyarországon minden 10-ik ember szenved el élete során pánik rohamot, a pánik roham az egyik olyan betegség, amihez a mai napig nem tudnak fizikai hátteret pusztán pszichést! A belső elfojtások felhalmozódnak energia vesztést okoz és lelki instabilitást, s állandó félelemben tart. Ezek a folyamatok felhalmozódnak a szervezetben és kitör egy mentális betegség formájában!

De mit tehetsz, ha konfliktus kerülő vagy?

Lassan kezd el közvetíteni az igazságodat, nem kell törni- zúzni, de vállald fel és képviseld a saját nézőpontodat. Ne engedj magad köré méltatlan helyzeteket! Sokszor nehéz elengedni egy barátot, kapcsolatot, egy rokont vagy egy munkahelyet, de hosszú távon meg hozza a hasznot, s a legnehezebb helyzetek, adnak lehetőséget a fejlődésre!

Fejleszd önmagadat, kérj segítséget, ha egyedül nem megy és emelkedj azok fölé, akik eddig kihasználtak!

Felemelkedéssel és a lelki békéd megtartásával, tarthatod meg valós önmagadat és az egészségedet!